Anam de fira: BWW, FENAVIN, Prowein

10/05/2022. ABR. Comunicació: promocio@doplaillevant.com

     La crisi del covid 19 ens ha ensenyat moltes coses, una d’elles és la debilitat d’un mercat que depèn d’un sol client. Ho vàrem poder comprovar quan amb el confinament de l’any 2020 les vendes dels cellers de Mallorca varen baixar un 50%. L’alarma va provocar respostes immediates com la de servir el vi de casa en casa com a resposta a les dificultats dels desplaçament, o estimular visites guiades a cellers i vinyes, ofertes d’activitats diverses: música, maridatges, festes…

     Ara es tracta d’aconseguir nous mercats per arribar a nous clients. Cercar una alternativa a la venda directa en els cellers aprofitant la massiva arribada de visitants a l’illa que depenen de molts de factors que no controlam. Com a resposta ha augmentat la presència de cellers a les fires internacionals. Es va començar amb la Barcelona Wine Week, fira nascuda en plena crisi i que encara no ha ofert tot el que pot donar de sí. La més clàssica és Prowein, la fira de vi més gran d’Europa, que té previst ampliar la seva capacitat, però la crisi ha limitat les seves expectatives. I això ha limitat la presència de cellers mallorquins allà. Respecte d’aquestes fires s’ha de citar i agrair l’ajut econòmic realitzat pel Govern de lse Illes Balears i pel Consell de Mallorca.

    I, avui i demà, es celebra FENAVIN, la fira organitzada a Ciudad Real i que de cada any va agafant més força i ara ja ocupa un bon espai en el mercat del vi, a pesar de les dificultats que suposen realitzar una fira en una ciutat que no disposa d’una infraestructura NO massa adequada. La resposta dels cellers de Mallorca ha estat important, una vintena de cellers seran presents a la ciutat manxega amb l’objectiu ben clar d’aconseguir nous distribuïdors, especialment internacionals, per arribar en definitiva a nous clients.