Cata virtual de vinos de las Illes Balears

26/05/2020 Comunicación: videmallorca@gmail.com

MARC MARÍN Y MACA DE CASTRO CATAN VI DE LA TERRA FORMENTERA

Marca Marín y Maca de Castro
Vídeo de la cata

SEBASTIÁN LONGO Y JOAN XANGO CATAN UN VINO DE LA VT SERRA DE TRAMONTANA-COSTA NORD

Arriba, Sebastián Longo, Restaurante Zaranda y Joan Xango, músic
Vídeo de la cata

MARC MARÍN, SUMILLER Y SANTI CELAYA, ACTOR

Arriba, Marc Marín y Santi Celaya, catan Vi de la Terra Eivissa
Vídeo de la cata

CATA DE VINO A CARGO DE SARA CARRIL DEL GRUP TAST Y EL CICLISTA JOAN LLANERAS.

Sara Carril y Joan Llaneras
Vídeo de la cata

JOAN ARBOIX, SUMILLER DEL RESTAURANT DINS Y COR BARRA&TAULA Y TONI NADAL, EX-ENTRENADOR DE RAFAEL NADAL

Joan Arboix y Toni Nadal
Vídeo de la cata

DAVIDE DELLAGO, SUBCAMPEÓN DE ESPAÑA DE SUMILLERES 2019 Y MAR LEZA, PROFESORA DE ZOOLOGÍA DE LA UIB.

Davide Dellago y Mar Leza
Video de la cata

EVELYN DE LAS ALAS, SUMILLER DE CA NA TONETA Y MARGA COLL CHEF DEL MICELI CATAN UN VINO DE LA DO PLA I LLEVANT

Arriba, Evelyn de las Alas y Marga Coll
Vídeo de la cata

Hoy hemos hemos podido asistir a un interesante encuentro para realizar una cata entre dos excelentes profesionales Evelyn de las Alas, sumiller del restaurante Ca Na Toneta de Caimari y Marga Coll, chef del restaurante Miceli de Selva y La Barra en el mercado de Inca. El vino catado ha sido un blanco elaborado a girós ros, como variedad dominante y premsal. Han hablado, mientras, de todo un poco de la vida en los restaurantes, de la eleción de platos, del tipo de cocina que pretenden ofrecer, de la crisis actual y, por supuesto de maridajes. Entre estos cabe citar su propuesta de anguilas de l’albufera a la brasa o en salsa que acompañaría de maravilla a este vino blanco amable, con cuerpo y larga persitencia en la boca.

DANIELA FIGUEROA, SUMILLER DE VINHO VINOTECA Y TÒFOL CASTANYER, ATLETA DE MONTAÑA

Daniela Figueroa y Tòfol Castanyer
Vídeo de la cata

JOSEP JUHE I JOAN MIQUEL ARTIGUES TASTEN UN VI DE LA DOP BINISSALEM

Josep Juhe sommelier del restaurant Baiben i l’actor Joan Miquel Artigues

JOAN CANALS i JOSEP ORFILA TASTEN VI DE LA TERRA DE MENORCA

VÍDEO DEL TAST

NENE GARCIA I SANTI TAURA TASTEN UN VI FET AMB GORGOLLASSA DE LA DOP PLAI LLEVANT

El sommelier Nene García del restaurant Can Simoneta de Canyamel i el cuiner Santi Taura han tast i comentat un vi de la DOP Pla i Llevant fet de gorgollassa, una varietat prefiloxérica que va estar a punt de desaparèixer, però que ha estat recuperada: Es tracta d’un vi fresc, leluger i amable. La sessió ha estat molt entretenguda i interessant.

EL SOMMLIER JULIO TORRES I L’ACTOR TONI GOMILA TASTEN UN VI DE LA DO BINISSALEM

DANIEL ARIAS I MIQUEL CALENT AMB VI DE LA DO BINISSALEM

Daniel Arias i Miquel Calent

VIDEO

Avui hem pogut assistir a la lliçó magistral de Daniel Arias, president de l’Associació Balear de Sommeliers i Miquel Calent, divulgador gastronòmic, cuiner i propietari dels restaurants Can Calent a Campos i Cuit a Palma. Han tastat i comentat un escumós de la DO Binissalem fet amb la varietat premsal, una de les varietats autòctones de les Balears. La trobada ha estat molt interessant i entretenguda ja que han comentat de amenra molt amena el tast, el procés d’elaboració d’aquest tipus de vi i les possibilitats de maridatge que són molt àmplies, des dels aperitius a plata salat o a postres. Uns vins molt versàtils.

I LA SETMANA QUE VE..

PERE GOST I MELANI COSTA AMB VI DE LA TERRA MALLORCA

Pere Gost i Melani Costa

VIDEO

Excele·lent lliçó magistral de Pere Gost, sommelier del restaurant Pleta del Mar de Canyamel sobre els vins rosats de Vi de la Terra Mallorca a una atenta Melani Costa que ha manifestat el seu entusiasme per aprender-ho tot sobre els vins mallorquins. El vi tastat està fet amb les varietats autòctones mantonegro i callet, ideal per beurer-se en els mesos càlids que ens esperen. S’ha de beure ben fred i és d’una gran versatilitat per fer maridatges.

SEBASTIÁN LONGO I LLUÍS PÉREZ AMB VI DE LA DO PLA I LLEVANT

Avui s’ha fet el primer tast, dedicat als vins del Pla i Llevant, amb la participació de Sebastián Longo, sommelier del restaurant Zaranda i el prestigiós pastisser Lluis Pérez.  La conversa ha estat molt interessant perquè han fet convergir dos mons que estan sempre lligats, el dels menjar i el de les begudes.

A dalt: Sebastián Longo, sommelier i Lluís Pérez, pastissser

VIDEO DEL TAST

El vi comentat ha estat un vi ecològic elaborat amb girós ros de l’anyada 2018, elaborat en bota. El sommelier ha destaca tla recuperació del cultiu no fa molts d’anys d’aquesta varietat que actualment s’ha estès per tota l’illa. Té un color groc intens i molt aromàtica de fruites de pinyol. Amable, intens, de llarga permanència en boca. Lluis Pérez per la seva banda ha parlat del possible maridatge ideal amb una coca o una ensaïmada d’albercocs.

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern de les Illes Balears per donar suport al aliments de qualitat de les Illes Balears organitza a partir de demà una sèrie de tasts virtuals i maridatge de vins fets amb col·laboració de la DOP Binissalem, la DOP Pla i Llevant i Vi de la Terra Mallorca; de la ABS (Asociación Balear de Sumilleres); de diverses personalitats del món de la restauració i restaurants de prestigi de Mallorca per donar a conéixer els vins de qualitat que s’elaboren a Mallorca.