El vi Mossèn Alcover 2018 de la bodega Pere Seda premiada amb medalla de plata al concurs Bacchus 2022

12/05/2022. ABR. Comunicació: promocio@doplaillevant.com

Dos cellers de la DO Pla i Llevant: Armero i Adrover i Pere Seda, han obtingut medalles de plata al concurs Bacchus 2022. Aquí és presenta el premi de Pere Seda.

El vi Mossèn Alcover 2018 de la bodega Pere Seda de Manacor ha estat distingida amb una medalla de plata en el prestigiós concurs Bacchus 2022 que organitza la Unión Española de Catadores. 

Aquest vi s’elabora amb un cupatge de cabernet sauvignon i callet. L’anomenen com a vi d’autor perquè en la seva elaboració ha prevalgut la llibertat que s’han pres per aconseguir la major personalitat d’aquest vi allunyant-se un poc de les elaboracions tradicionals dels celler. Es tracta d’aconseguir que la unió de factors que intervenen provoquin sinèrgies. En l’elaboració d’aquest vi han intervingut Pere Crespí, com a enòleg i Lluc Reus, director tècnic de la bodega.

El callet fou cultivat a una vinya sobre call vermell de la zona de Son Moix. Fou veremat a mà i en dues vegades per tenir els raïms en el seu punt de màxima maduració. És ben coneguda la maduració desigual d’aquesta varietat. El cabernet sauvigon età plantat a una vinya nomenada Ses Pedres. Es tracta d’una vinya de produccions baixes el que implica una millor qualitat al tenir els raïms una major concentració de sucres i de la resta de composts orgànics. Sòl ben drenat i airejat.

La fermentació es va fer en dipòsits d’acer per separat. El callet va fermentar a una temperatura baixa, 25ºC, amb la intenció de mantenir els aromes de la fruita. I el cabernet a 28-29ºC. A continuació, es va fer el cupatge unint les dues varietats i realitzaren la criança durant 12 mesos en botes de roure francès de gra molt fi i un torrat mig plus. El 70% de botes eren noves i un 30% eren de segona anyada.

En el vídeo que acompanya aquest escrit poden seguir els comentaris de Lluc Reus sobre les característiques organolèptiques del vi.