Inflorescencias. Diario de una cepa. (3)

01/05/2021. ABR. Comunicación: webdoplaillevant.com

Las cepas de Callet los que vamos siguiendo todo su ciclo han dado un paso más. Primero, la fase de descanso de invierno en la que se podar las cepas. Después hicieron empezar a sacar las primeras hojas y ahora sigue el ciclo con la salida de las inflorescencias que son la base de donde saldrán pronto las flores que una vez hecha la fecundación formarán el fruto, las uvas.

VINS DE LA DOP PLA I LLEVANT: CALLET DE CAN MAJORALVarietats 
Callet, varietat autòctona negre cultivada a les vinyes de Son Roig.

Cultiu ecològic

Vinificació 
En dipòsits d’acer inoxidable i botes obertes amb suaus remuntats i enfonsament del barret durant 2 setmanes a una temperatura de 25 º C. Després de la fermentació malolàctica, lacriança és de 10 mesos en bótes de 500 litres de roure francès. Aquest vi no ha estat estabilitzat en fred; per tant, pot presentar precipitacions tartàriques.

Nota de celler 
Aquest vi, per les seves característiques i envelliment en roure, millorarà sensiblement si es conserva en condicions adequades, desenvolupant nous matisos, finor i potencial aromàtic. Color cirera madura amb reflexos violacis amb capa mitjana. Aroma agradable amb aparició de subtils aromes de fulles seques i garriga amb una fruita madura que recorda les figues amb sensacions florals i lleugers torrefactes i làctics. En boca, entrada amb volum, pas equilibrat (lleugerament àcid) i carnós amb tanins suaus i un bon postgust. Combina amb plats consistents, formatges forts, carns vermelles, caça,…

Pintura de Luis Maraver